Dodaj v seznam za primerjavo

V. Rumena lepljiva plošča Fitokol 10 kos paket (24378)

Na zalogi: DA
Dobavljivo: 1-2 dni
Ident: VI262
Črtna koda: 3858889091575
Bruto masa: 0,5000 kg

MALOPRODAJNA CENA: oglejte si jo
Maloprodajni kupci lahko vidite cene v spletni trgovini Vetisa. S klikom na povezavo boste preusmerjeni na izdelek s ceno v spletni trgovini Vetisa.

RUMENA LEPLJIVA PLOŠČA - FITOKOL

Za zatiranje škodljivcev Oljčne muhe (Bactrocera oleae), listne uši (fam. Aphididae), rastlinjakovi ščitkarji (Trialeurodes vaporariorum),listni zavrtači (Lypnetidae), listni zavijači (fam. Toricidae), žalovalke (Sciariade) in drugi.

Spremljanje pojava in ugotavljanje potrebe po kemičnem zatiranju in pravočasne uporabe insekticidov na kmetijskih kulturah v vrtovih, drevesnicah in v zaščitenem prostoru (sadje, zelenjava in okrasne rastline).

SESTAVA: Plošče so premazane s prozirnim lepilom (poliizobutilen)

VSEBINA: eno pakiranje vsebuje: 10 kosov rumenih plošč + žičke za obešanje

RAVNANJE: V primeru kontakta / dotika z lepilom roke oprati z vodo in milom.

SKLADIŠČENJE: Skladiščiti v zaprti, originalni embalaži, v suhem in zaprtem prostoru, na temperaturi od 5 do 35 °C.

NAVODILA ZA UPORABO:

Rumene lepljive plošče se uporabljajo za zatiranje škodljivcev na sadju, zelenjavi in okrasnih rastlinah, za spremljanje pojava škodljivcev in ugotavljanje potrebe po kemičnem zatiranju in pravočasne uporabe insekticidov na kmetijskih kulturah v vrtovih, drevesnicah in v zaščitenem prostoru. Z uporabo večjega števila lepljivih plošč 20-25/100 m2 se lahko zmanjša populacija posameznih škodljivcev.

UPORABEN NASVET:

Oljčna muha (Bactrocera oleae) je eden od najpomembnejših ekonomskih škodljivcev oljk, ki v letih z visoko populacijo lahko izziva resne škode. Škode so vidljive v zmanjšanem donosu in slabši kakovosti oljčnega olja. Priporočilo je, da se v oljkovnik postavijo (ob robu krošnje) rumene lepljive plošče, v drugi polovici junija, pred letom oljčne muhe in, da se jih zamenja v avgustu (po potrebi tudi prej), pred izletanjem 3. generacije muhe, ki je najštevilčnejša in najbolj škodljiva. Prav ta generacija najbolj ogroža donos oliv.

Dimenzije 1 plošče: 24 cm x 17 cm

Rumena lepljiva plošča ni razvrščena med strupe in nima karence.

Lepilo ni topljivo in se ne izpira. Izdelek ni škodljiv za ljudi, toplokrvne živali in okolje.

Splošno o Zaščita rastlin - Lepljivi trak - plošča:

Učinkovita zaščita rastlin z lepljivimi trakovi pred škodljivci

 V boju proti nadležnim škodljivcem in zaščiti dragocenih rastlin pred plazečimi invazijami, so lepljivi zaščitni trakovi nepogrešljivo orodje. Naši lepljivi trakovi in plošče ponujajo zanesljivo rešitev za ohranjanje zdravja in vitalnosti vašega vrta ali nasada.

 

Kako delujejo lepljivi trakovi? 

Lepljivi trakovi so obogateni z visoko učinkovitimi lepili, ki privabljajo in ujamejo škodljivce, preden lahko povzročijo škodo rastlinam. Ne invazivna in okolju prijazna metoda zatiranja škodljivcev je še posebej pomembna za tiste, ki želijo ohraniti naravno ravnovesje v svojem vrtu.

 

Muholovci za učinkovito kontrolo mušjih populacij 

Muholovci so specializirani lepljivi trakovi, namenjeni učinkoviti kontroli mušjih populacij. Z njihovo pomočjo lahko zmanjšate število muh in s tem preprečite njihovo razmnoževanje. Uporabite jih lahko kjer koli želite, najbolj so uporabni v hlevih ali v okolici rastlin.

 

Zaščita drevja pred plazečimi škodljivci

Poleg zaščite pred muhami, so lepljivi trakovi nepogrešljivi tudi pri preprečevanju napadov plazečih škodljivcev na drevesa. Z njihovo pomočjo lahko preprečite vdor žuželk, kot so mravlje ali listne uši, ki lahko povzročijo resno škodo vašemu nasadu drevja.

Prednosti uporabe lepljivih trakov:

  • Okolju Prijazno: Lepljivi trakovi delujejo brez uporabe kemičnih sredstev, kar ohranja ekološko ravnovesje vašega vrta.
  • Enostavna Uporaba: Namestitev lepljivih trakov je preprosta in ne zahteva posebnega znanja ali opreme.
  • Učinkovita Zaščita: Zanesljivo ujamejo škodljivce, preden lahko povzročijo škodo rastlinam.
  • Trajna Rešitev: Lepljivi trakovi zagotavljajo dolgotrajno zaščito, kar vam omogoča brezskrbno uživanje v vašem vrtu in lažje prebivanje živine v hlevu.

 

Nasveti za uporabo

Pri nameščanju lepljivih trakov pazljivo sledite priloženim navodilom proizvajalca. Postavite jih na strategična mesta, kjer opažate večjo aktivnost škodljivcev. Redno preverjajte in menjajte trakove, ko se zapolnijo z ujetimi škodljivci.

Zaščitite svoje rastline z učinkovitimi in naravi prijaznimi lepljivimi trakovi. Za dodatne nasvete in priporočila glede uporabe ter izbire pravih trakov se obrnite na našo strokovno ekipo. Skupaj bomo ohranili vaš vrt zdrav in cvetoč!

Uporabniki, ki so kupili ta izdelek so tudi kupili

Ostali izdelki iz kategorije Zaščita rastlin - Lepljivi trak - plošča

Ocene uporabnikov

Tega izdelka ni še nihče ocenil. Bodi prvi!

Za oddajo ocene moraš biti prijavljen v spletno trgovino.

Nimate naročil.

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani