Kompostiranje - Preprosta rešitev za pridobivanje lastnega komposta!

Kaj je kompostiranje ?

Kompostiranje je preprost in učinkovit način za pretvorbo organskih odpadkov v dragocen vir za vaš vrt. S kompostiranjem organskih materialov, kot so ostanki hrane, vrtni odpadki in listje, lahko ustvarite hranilno bogat substrat, ki izboljša zdravje tal in rast rastlin.

Kompostiranje pa ni koristno samo za vaš vrt. Ima tudi pomembne koristi za okolje. Z preusmerjanjem organskih odpadkov iz odlagališč lahko zmanjšate emisije toplogrednih plinov, saj organski odpadki, ki končajo na odlagališčih, proizvajajo metan, močan toplogredni plin. Kompostiranje tudi zmanjšuje potrebo po sintetičnih gnojilih, ki so energetsko intenzivna za proizvodnjo in lahko prispevajo k degradaciji tal in onesnaževanju voda.

Poleg zmanjševanja odpadkov in koristi za okolje lahko kompost tudi prihrani denar. Z uporabo komposta namesto sintetičnih gnojil in talnih izboljševalcev lahko izboljšate zdravje tal in rast rastlin brez porabe veliko denarja za vhodne materiale. Izdelava komposta je tudi dejavnost z nizkimi stroški, ki jo lahko izvajate v svojem dvorišču z uporabo materialov, ki jih že imate na razpolago.

Kompostiranje lahko pomaga tudi pri varčevanju z vodo, saj izboljša strukturo tal in zadrževanje vode. Organski material v kompostu deluje kot goba, ki zadržuje vodo in jo počasi sprošča v tla, kar zmanjšuje potrebo po pogostem zalivanju.

Torej, ne glede na to, ali ste strasten vrtnar ali iščete načine za zmanjšanje vašega vpliva na okolje, je kompostiranje preprost in učinkovit način za izboljšanje zdravja tal, zmanjšanje odpadkov in korist tako za vaš vrt kot tudi za planet.

vse za kompostiranje

Kaj potrebujem za kompostiranje?

Za začetek kompostiranja potrebujete KOMPOSTNIK, postavljen na senčnem mestu z dobro drenažo. Vanj dodajate organske materiale, pri čemer morate vključiti mešanico rjavih materialov (kot so posušeni listi in vejice) in zelenih materialov (kot so ostanki hrane in košnja trave). Pomembno je, da ohranjate ustrezno vlažnost in pretok zraka v kompostu, to lahko storite z dodajanjem vode (v primeru, da ni dežja) in prekopavanjem organskih materialov v kompostniku.

Kakšen je čas kompostiranja? 

Čas, ki je potreben za kompostiranje in pridobitev komposta, je odvisen od različnih dejavnikov, kot so vrsta odpadkov, količina, velikost in vlažnost kompostne gomile ter temperature okolja. Običajno traja od enega do šestih mesecev, da se organski material popolnoma razgradi v kakovosten kompost. S pravilno vzdrževano in urejeno kompostno gomilo lahko pridobite dober kompost v treh do štirih mesecih. Za hitrejše kompostiranje pa se priporoča uporaba SEPTOGENA.

Kaj je Septogen?

je izdelek, ki pospešuje razgradnjo organskega materiala in izboljšuje kakovost komposta. Vsebuje mešanico mikroorganizmov, ki pospešujejo proces razgradnje, izboljšajo kakovost končnega komposta in razgradijo težko razgradljive snovi. Septogen je koristen pri kompostiranju, saj omogoča hitrejši proces razgradnje in izboljša kakovost končnega komposta.

Na splošno je kompostiranje enostaven in zadovoljujoč način za zmanjšanje vašega vpliva na okolje in izboljšanje zdravja vašega vrta. S sledenjem nekaj preprostim korakom lahko pretvorite svoje organske odpadke v dragocen vir, ki koristi tako vam kot planetu. Če pa nimate možnosti kompostiranja in pridelave lastnega komposta, ga lahko kupite pri nas! - KOMPOST

Nimate naročil.

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani