Travno rušo gnojimo z gnojilom za trato, da spodbudimo zdravo rast in ohranjamo gosto, bujno trato. Vaša trava vam bo hvaležna.

Najboljše gnojilo za travo je tisto, ki vsebuje vsa bistvena hranila, kot so dušik, fosfor in kalij. Ta hranila so pomembna za razvoj močnih korenin, zelenih listov in boljšo ter bujnejšo rast rastlin.

Za lepo in zeleno travo moramo zagotavljati potrebna hranila skozi vse leto. Spomladi uporabimo gnojilo za travo, ki vsebuje več dušika in deluje dolgotrajno, hkrati pa v začetku intenzivno, kar prinese bujno rast in nato počasno sproščanje za dobro rast vse leto. Počasno sproščanje omogoča, da se hranila sproščajo v zemljo počasi - odvisno od potreb rastline in vremenskih pogojev. Travo je potrebno gnojiti tudi jeseni, saj z jesenskim gnojenjem pripravimo travo na zimovanje. Jesensko gnojilo za travo mora zato vsebovati veliko kalija, ki pripravi travo na stres, okrepi travne biljke in jih ojača. Tako bo travno seme odpornejše na prihajajoče hladno vreme

Redno gnojenje trave je pomembno, ker pomaga, da si travna površina opomore od stresa, ki ga povzročajo suša, mraz, vročina ali onesnaženje zaradi prometa. Poleg tega gnojenje izboljša odpornost trate na bolezni in škodljivce ter spodbuja hitrejše okrevanje po poškodbah.

Pri gnojenju trave je pomembno, da uporabite pravo količino in vrsto gnojila za travo. Prekomerno gnojenje namreč lahko povzroči onesnaženje okolja, izpiranje hranil ter škodo rastlinam in divjim živalim.

Prejšnja stran | 1 | Naslednja stran
4
zelena-galica-kloroza.PNG

Zelena Galica 5kg, stop mah, stop kloroza, železovo gnojilo 18%

Za odstravenje mahu in za odpravljanje železove kloroze ali listne bledice

Dobavljivo: 1-2 dni
Ocena:
Dodaj v seznam za primerjavo
5
dolgorocno-gnojilo-za-travo3.PNG

Mivena- Granucote 23+5+12+2MgO+Fe - 3-4 Mesečno gnojilo za travo (trato) - 20kg

Pomladno gnojilo za travo z veliko dušika za zdravo rast. Deluje 3-4 mesecev z počasnim sproščanjem hranil.

Dobavljivo: 1-2 dni
Ocena:
Dodaj v seznam za primerjavo
6
mivena-gnojilo-za-travo.png

Mivena- Granucote 23+5+12+2MgO+Fe - 5-6 Mesečno gnojilo za travo (trato) - 20kg

Pomladno gnojilo za travo z veliko dušika za zdravo rast. Deluje 5 - 6 mesecev z počasnim sproščanjem hranil.

Dobavljivo: 1-2 dni
Ocena:
Dodaj v seznam za primerjavo
Prejšnja stran | 1 | Naslednja stran
Nimate naročil.

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani