Umetna gnojila za optimalno rast in razvoj vaših rastlin

Umetna gnojila so temeljni gradniki uspešnega vrta ali kmetije. Njihova vloga je ključna pri zagotavljanju optimalnih pogojev za zdravo rast in bujno cvetenje rastlin. Pri nas vam ponujamo izbor vrhunskih umetnih gnojil, zasnovanih za izpolnjevanje specifičnih potreb različnih vrst rastlin.

Vodotopna gnojila: Hitra in učinkovita hranila za vaše rastline 

Vodotopna gnojila so izjemno priljubljena zaradi svoje hitre absorpcije in takojšnjega učinka na rastline. Nudijo hitro dostavo esencialnih hranil, ki jih rastline potrebujejo za vitalnost in bujno rast. Naša široka paleta vodotopnih gnojil je skrbno formulirana, da zadovolji potrebe različnih vrst rastlin, vključno s hitro rastočimi zelenjavnimi pridelki, okrasnimi rastlinami ter trajnicami.

Dolgotrajna oplaščena gnojila s kontroliranim sproščanjem: Stalna oskrba z hranili 

Dolgotrajna oplaščena gnojila so resnično dragoceno orodje vsakega strastnega vrtnarja ali kmetovalca. 

Njihova edinstvena značilnost je v tem, da omogočajo konstantno oskrbo rastlin z bistvenimi hranili v daljšem časovnem obdobju. To je kot naložba v prihodnost vašega vrta. 

S kontroliranim sproščanjem hranil, ki jih ta vrsta gnojil zagotavlja, rastlinam nudite stalno in dosledno prehrano. To ima pozitiven učinek na razvoj rastlin, saj spodbuja trdno koreninsko strukturo in zagotavlja enakomerno rast skozi vse faze rastlinskega cikla.

Železo za rastline: Ključno hranilo za zeleno in zdravo listje

Železo je nepogrešljiv mikroelement za zdravo in bujno rast rastlin. Prisotnost železa v rastlinski prehrani je ključnega pomena za tvorbo klorofila, pigmenta, ki omogoča rastlinam fotosintezo. Brez zadostnega vira železa, rastline težje opravljajo svojo vitalno funkcijo - pretvarjanje sončne svetlobe v energijo.

Pomanjkanje železa je pogosto opazno kot rumenenje listov, še posebej med mladimi listi rastlin. To je zanesljiv znak, da vaše rastline potrebujejo dodatno oskrbo s tem ključnim hranilom. Naša železova gnojila so formulirana tako, da zagotavljajo optimalno količino železa, ki je enostavno dostopno rastlinam in jih varno ščiti pred morebitnimi pomanjkljivostmi.

Osnovna profesionalna gnojila: Temelj zdrave rasti rastlin

Osnovna profesionalna gnojila predstavljajo temeljni gradnik za uspešno vrtnarjenje in kmetovanje. Njihova vloga je ključna pri zagotavljanju rastlinam vseh potrebnih hranilnih snovi za zdrav in bujen razvoj. Naša paleta osnovnih profesionalnih gnojil vključuje natančno uravnotežene formulacije, ki so zasnovane za zagotavljanje optimalne prehrane rastlin v vseh fazah njihovega življenjskega cikla. 

Pri načrtovanju naših osnovnih profesionalnih gnojil se osredotočamo na natančno razmerje ključnih hranil, ki jih rastline potrebujejo za svojo optimalno rast in razvoj. Vsaka formulacija je skrbno preverjena, da zagotovimo, da bodo vaše rastline prejele vse, kar potrebujejo za bujno cvetenje, močno koreninsko strukturo in zdravo listje.

Kako pravilno uporabljati umetna gnojila?

 • Preučite specifične potrebe rastlin: Različne vrste rastlin imajo različne potrebe po hranilih. Preučite specifične zahteve rastlin, ki jih gojite, in izberite gnojilo, ki bo zadovoljilo te potrebe.
 • Upoštevajte fazo rastlinskega cikla: Rastline imajo različne potrebe po hranilih v različnih fazah svojega življenjskega cikla. Na primer, gnojila z večjo vsebnostjo dušika so običajno koristna v fazi rasti, medtem ko gnojila z višjo vsebnostjo fosforja spodbujajo cvetenje.
 • Redno gnojenje: Uporabljajte gnojila redno in dosledno, vendar upoštevajte priporočene količine. Prevelika količina gnojila lahko škodi rastlinam.
 • Prilagodite glede na vremenske razmere: Vremenske razmere lahko vplivajo na absorpcijo hranil. Na primer, v suhem obdobju je lahko potrebno povečati zalivanje, da se zagotovi učinkovita absorpcija gnojila.
 • Upoštevajte vrsto gnojila: Različne vrste gnojil imajo različne načine uporabe. Vodotopna gnojila se običajno raztopijo v vodi, medtem ko oplaščena gnojila s kontroliranim sproščanjem zahtevajo enakomerno razporeditev po površini tal.
 • Kombinacija različnih vrst gnojil: Razmislite o kombinaciji različnih vrst gnojil za celovito zadovoljevanje potreb rastlin. Na primer, lahko kombinirate hitro delujoča vodotopna gnojila s dolgotrajnimi oplaščenimi gnojili za stabilno oskrbo rastlin.
 • Pravilno doziranje: Vedno sledite navodilom proizvajalca glede doziranja gnojila. Prekomerna uporaba lahko povzroči prekomerno kopičenje soli v tleh in škodi rastlinam.
 • Posvetujte se s strokovnjakom: Če niste prepričani glede izbire ali uporabe gnojil, se posvetujte s strokovnjakom za vrtnarstvo ali kmetijstvo, ki vam bo svetoval glede specifičnih potreb vašega vrta ali pridelka.


Umetna NPK gnojila so gnojila, ki vsebujejo tri glavne hranilne elemente za rast rastlin: dušik (N), fosfor (P) in kalij (K). Razmerje med temi elementi v gnojilih je označeno s številkami na embalaži, na primer 10-20-10. 

Vsaka številka predstavlja odstotni delež hranilnega elementa v gnojilu.

 • Dušik (N) spodbuja razvoj listov in povečuje rast rastlin.
 • Fosfor (P) je ključen za razvoj koreninskega sistema, cvetenje in tvorbo plodov.
 • Kalij (K) prispeva k splošni odpornosti rastlin, razvoju plodov ter izboljšuje kakovost in barvo plodov.
Prejšnja stran | 1 | Naslednja stran
1
vodotopna-gnojila.jpg

Vodotopna gnojila

Dobavljivo: Preveri točno dobavljivost - pošlji nam e-mail
Ocena:
Dodaj v seznam za primerjavo
3
FERT_NPK_15_15_15.png

Osnovna HOBBY gnojila

Dobavljivo: Preveri točno dobavljivost - pošlji nam e-mail
Ocena:
Dodaj v seznam za primerjavo
4
nutricotegnojiloumetno.JPG

OSNOVNA profesionalna gnojila

Dobavljivo: Preveri točno dobavljivost - pošlji nam e-mail
Ocena:
Dodaj v seznam za primerjavo
5
DSC_7306.jpg

VETISA - Železo za rastline

Dobavljivo: Preveri točno dobavljivost - pošlji nam e-mail
Ocena:
Dodaj v seznam za primerjavo
Prejšnja stran | 1 | Naslednja stran
Nimate naročil.

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani