GRAMOFLOR – Kjer se srečajo inovacije in družinska tradicija!

 

Podjetje Gramoflor GmbH & Co. KG je leta 1908 ustanovil Anton Gramann kot podjetje za trgovino s šoto. Danes je to sodobno podjetje za substrate z osredotočenostjo na nadomestke za šoto. S približno 130 zaposlenimi v dveh tovarnah na severu Nemčije in proizvodnjo na Iberskem polotoku proizvajamo visokokakovostne substrate za poklicne in ljubiteljske vrtnarje tako doma kot v tujini.

Preprosto zato, ker lahko – Popolno kombiniranje nadomestkov za šoto

 

Vrtnarstvo trenutno doživlja ogromno spremembo paradigme na področju tal in substratov. Šota, surovina, ki je desetletja zagotavljala varnost, postaja vse manj dostopna, ker se šteje za fosilno surovino z negativnim ogljičnim odtisom. V skladu z zahtevami BMEL (Zvezno ministrstvo za kmetijstvo in prehrano) naj bi bilo poklicno vrtnarstvo do leta 2030 v veliki meri brez šote. To postavlja celotno industrijo pred velike izzive, ki jih je treba reševati skupaj.

Pri Gramoflorju smo že vrsto let pozorno spremljali to razvojno smer in smo že zgodaj postavili potrebne smernice za nenehno zmanjševanje uporabe šote. Zmanjšanje uporabe šote ima visoko prioriteto v podjetju, zato vam lahko zagotovim: Ker lahko to naredimo!

S popolno kombinacijo najboljših nadomestkov za šoto zmanjšujemo vsebnost šote v vaših substratih na najvišjo možno mero in vam zagotavljamo cilj, ki je v tem področju tako pomemben, in sicer varnost pri gojenju.

Zmanjševanje uporabe šote pri Gramoflorju se trenutno osredotoča na naše tri stebre: premium lesna vlakna LINGOFIBRE® iz lastne proizvodnje in trenutno v petih različnih vrstah, pa tudi gramoCOCOPlus in substratni kompost iz lastne predelave. Te tri izjemne sestavine smo zanje popolno združili, tako da lahko v naših lastnih tovarnah proizvajamo substrat za vsakršno vrsto gojenja, ali je to substrat z manj šote ali popolnoma brez šote.

Naša prihodnost temelji na izkušnjah in znanju, preprosto zato, ker lahko!

Josef Gramann - Gramoflor

Prejšnja stran | 1 | Naslednja stran
Prejšnja stran | 1 | Naslednja stran
Nimate naročil.

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani