BIOOGLJE Organski in ekološki proizvod, ki izredno pozitivno vpliva na zdravje in rast živali, trajno izboljša strukturo zemlje ter optimalno poveča njeno rodovitnost.

Biooglje je proizvedeno iz celuloznih vlaken, šitnih plev in zelenega odpada. Biooglje je certificirano s strani EU. Bistvo BIOOGLJA so mikropore, katerih skupna površina sten v porozni strukturi 10g biooglja znaša 4.000 m2. Praksa ter vsakodnevna uporaba več kot 500 večjih kmetov v Sloveniji in Avstriji je dokazala, da zaradi svoje strukture in lastnosti služi: Kot dodatek k kompostu, gnoju ali gnojevki (4kg ali okoli 20 litrov na tono gnoja ali m3 gnojevke) nase veže večino organskega dušika, s čimer pomembno povečamo vsebnost organskega dušika v zemlji, kar se tudi takoj pokaže z zmanjšanjem smradu, ker nase veže amonijak (dušik). V milijone mikroskopskih porah dolgoročno skladišči hranila, minerale, ogljik, dušik, fosfor in vodo, kar pomeni:- večji učinek naravnih gnojil (komposta, gnoja in gnojevke),- da trajno bogatimo in regeneriramo zemljo (ogljik veže nase za več kot stoletje),- da omogočimo idealno domovanje, mikroorganizmom, potrebnih za bujno rast,- ne potrebujemo dodatnega gnojenja in je potrebno je do 6-krat manj zalivanja,-da se izpiranje hranil in mineralov v nižje plasti zemlje zmanjša za do 70 %,o da zaradi njegove poroznosti bistveno povečamo zračnost zemlje, zato potrebujemo manj mehanske obdelave tal,…- praksa je pokazala, da ga v 80 % kmetje dodajajo kot direkten dodatek k prehrani živalim (0,4 do 0,6 % k izhodiščni teži hrane), nase veže strupene snovi iz telesa, kar razstruplja telo in izboljša prebavo, delovanje jeter, zdravje in rast živali (npr. pri kravah molznicah praksa kaže zmanjšanje vrednost somatskih celic v mleku).

Prejšnja stran | 1 | Naslednja stran
Prejšnja stran | 1 | Naslednja stran
Nimate naročil.

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani