Kako do lepe zelenice

Verjetno bi tudi vi želeli, da je vaša trata lepa, gosta in brez plevela. A da bi to dosegli, je potrebno vložiti nekaj truda, se dela lotiti pravilno in trati priskrbeti potrebne hranilne snovi. Proces, ki vam ga bomo prestavili imenujemo OSKRBA TRAVNE RUŠE.


 

Košnja in zalivanje:

Trato je potrebno kositi redno (1x tedensko na 2-3 cm), s tem dosežemo, da se trava zgosti in zmanjšamo možnost, da plevel odvrže seme. Za večino vrst trav je pomembna stalna vlaga, a pozorni moramo biti na to, da voda ne zastaja na travnati površini.

Prezračevanje travne ruše:

S tem opravilom poskrbimo, da vaša trava raste v bolj prijaznem okolju, saj odstranimo odmrle travne boljke, trava posledično dobi več svetlobe, zraka in hranil. Z zračenjem prav tako odstranimo mah, ki travo prerašča in ji onemogoča rast. Za prezračevanje trate, obstaja orodje prezračevalnik, lahko pa si pomagamo s kovinskimi grabljami na način, da travo pograbimo na silo, bolj grobo. Zračenje je priporočljivo vsaj 2x letno.

Peskanje:

Za peskanje izberemo kremenovo mivko granulacije od 0,25 – 2 mm, ki mora biti nujno prečiščena in ne sme vsebovati organskih delcev. Mivko enakomerno porazdelimo po površini, poraba na m ² pa naj bo med 3 in 5 L.

Gnojenje:

Kot vsak organizem ima tudi trava potrebo po določenih hranilnih snoveh. Dušik in kalij sta nujno potrebna za močno in zdravo travo, železo pa je dodatek, ki zavira rast maha. Garantirano formulo dobrega gnojila za trato zagotavlja gnojilo Vetisa.

Valjanje:

Vsekakor pa je travno rušo potrebno valjati vsaj 2x letno. S tem stisnemo travni koreninski sistem do matične podlage in dosežemo boljši rast.

 

Nimate naročil.

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani