Dodaj v seznam za primerjavo

PVC Robnik, UV stab., višina 10 cm dolžina 300 cm, CENA NA KOS

Na zalogi: NE
Dobavljivo: Artikla ni na zalogi
Preveri CENO in DOBAVLJIVOST - pošlji nam e-mail.
Ident: AS147
Črtna koda: -
Bruto masa: 0,9000 kg

MALOPRODAJNA CENA: oglejte si jo
Maloprodajni kupci lahko vidite cene v spletni trgovini Vetisa. S klikom na povezavo boste preusmerjeni na izdelek s ceno v spletni trgovini Vetisa.

PVC Robniki so izdelani iz UV stabilne pvc mase, z dolgo življenjsko dobo, debeline 4,5 mm, višine 10 cm, dolžine 300 cm, so izredno močni in odporni, prav tako pa fleksibilni ter s tem zelo primerni za oblikovanje raznoraznih zavitih potk, gredic, dvorišč…

Z PVC robnikim preprečimo ožago travo, saj na sebe na vežejo vlage.


Preprosta vgradnja

V večini primerov za postavitev PVC robnikov uporabimo železne šipke debeline 4-6 mm, dolžine 20 – 30 cm. PVC robnike postavimo v linijo, ki smo jo začrtali, nato pa iz obeh strani na vsakih 50 – 70 cm v zemljo zabijemo šipko ter s tem fiksiramo robnike. Nato obe strani obsujemo z izbranim materialom.

Lahko pa robnike postavimo v začrtano linijo ter jo iz vsake strani preposto obsujemo z izbranim materialom.

PVC robne za vrt se lahko vgrajuje podobno kot betonske robnike s tem, da se porabi do 70% manj betona. Na izkopani površini se naredi trikotnik betona v višini 3 – 4 cm in širini 5 cm, nato se robnik enostavno vloži v vrh trikotnika ter se ga potisne do tal. S tem dobimo oporo, višino in želeno obliko robnika. Nato obe strani obsujemo z izbranim materialom.

Pri vgradnji za potke, dvorišča, obrobe, ki ločujejo napušče ob hišah, pohodne površine od travnih površin se PVC robniki vgrajujejo v višini zemlje, peska ali pod določenimi pogoji celo asfalta. S tem dosežemo, da se robnika ne vidi ob enem pa ločujemo različne materiale, ter s tem preprečimo mešanja le teh. Pri izdelavi gredic, zelenjavnih vrtov, pa so lahko robniki dvignjeni na poljubno površino.

 

Pomembno!

Ker se PVC robniki v poletni vročini malenkost raztezajo, pustimo med njimi 2 – 3 mm prostora, kadar jih vgrajujemo v hladnejših obdobjih, da se le ti lahko raztezajo in se ne zvijajo.

Navodila za oblikovanje

Robnike lahko režemo oz. oblikujemo s kotnim brusilnikom, žagico za želeso, olfa nožem … Pri rezanju robnikov obvezno uporabljajte zaščitna očala, zaščitno delovno obleko in rokavice.

 

Splošno o PVC robniki:

Polepšajte vaš zunanji prostor z robniki iz PVC-ja!


Zelenica je dragulj vsakega zunanjega prostora, in pri Vetisi razumemo pomen ohranjanja njenega brezhibnega videza. Zato vam predstavljamo naše vrhunske robove iz PVC-ja, popolno rešitev za definiranje, zaščito in izboljšanje lepote vašega dvorišča.

Zakaj robniki iz PVC-ja?

 • Neprimerljiva vzdržljivost: Robniki iz PVC-ja so izdelani s preciznostjo in so zelo vzdržljivi. Za razliko od ostalih materialov za robnike, PVC traja dlje časa in je bolje odporen na vreme, škodljivce in stalno izpostavljenost soncu. Poslovite se od rje, korozije in pogostih zamenjav. PVC-robovi so zasnovani za dolgo življenjsko dobo, tudi do 30 let.
 • Odlično prilagajanje: Naši robniki iz PVC-ja so izjemno gibljivi, kar omogoča prilagajanje različnim oblikam in krivinam vašega vrta. Ta lastnost omogoča, da ustvarite edinstvene oblike in dodate dinamičnost vašemu zunanjemu prostoru. Zavedamo se, da je vsak vrt edinstven, zato vam ponujamo robnike tudi v različnih širinah.
 • Preprosta namestitev: Vemo, da je vaš čas dragocen, zato so robniki narejeni iz PVC-ja zelo enostavni za postavitev. To lahko naredite brez specializiranih orodij ali pomoči strokovnjakov. Hitra namestitev obrobe v razrahljana tla je možna z rahlim potiskanjem v tla, s pomočjo lesenega ali gumijastega kladiva. Lahko pa se izkoplje kanal in robnik postavi vanj in se ga enostavno obsipa z različnimi materiali po vaši izbiri. Namestitev visokokakovostnega robnika je zato hitra, enostavna in profesionalna.
 • Enostavno vzdrževanje: Ste naveličani porabe ur za urejanje vaše okolice? Naši robniki iz PVC-ja ne samo, da dodajo piko na i vašemu vrtu, ampak zmanjšajo tudi časovni vložek in trud pri vzdrževanju. Uživajte v urejenem vrtu brez težav med košnjo in ostalim urejanjem.
 • Estetski videz: Dobro je videti lepo in urejeno okolico in PVC robnik je nalašč za vsakega, ki si jo želi imeti! Robnik se lahko v popolnosti skrije med materiali in vidne so samo linije vaše ustvarjalnosti.
 • Preprečuje ožgano trato: PVC Robniki so izdelani iz UV stabilne PVC mase, ki nase ne veže vlage iz zemlje. Zato trava ostane sveža tudi ob robniku.
 • Ekološki in prijazni naravi: PVC robniki so narejeni iz recikliranega PET materiala. Vzdržljiv rob trate v optimalni črni barvi je primeren za temperaturo med -25 ° C in 60 ° C.

 

Za kaj vse se lahko uporablja PVC robnik?

 • Definiranje meja: Robniki so odlični za jasno določanje meja med različnimi deli vrta, cvetličnih gred, trate, poti, in drugih elementov.
 • Oblikovanje poti: Postavite robnike ob strani poti, da ustvarite jasno oblikovane in urejene poti po vrtu. Lahko ustvarite tudi zakrivljene poti za dodaten vizualni učinek.
 • Okvirjanje cvetličnih gred: Poudarite lepoto svojih cvetličnih gred z obrobo robnikov. To bo dodalo strukturo in urejenost, hkrati pa preprečilo, da bi se rastline razširile na neželene površine.
 • Ustvarjanje višinskih sprememb: Uporabite višje robnike za ustvarjanje različnih nivojev v vašem vrtu. To je odličen način za dodajanje vizualne privlačnosti in raznolikosti.
 • Preprečevanje razraščanja plevela: Robniki so učinkovita ovira proti razraščanju plevela iz sosednjih površin, kar ohranja vaše gredice čiste in urejene.
 • Zaščita Dreves: Okoli dreves postavite obrobo iz robnikov, da zaščitite koreninski sistem in obenem dodate dekorativni element.
 • Okvirjanje zelenjavnih vrtov: Če gojite zelenjavo, postavite robnike okoli gredic, da jih zaščitite in jih hkrati naredite vizualno privlačne.

 

 

S temi idejami lahko vrtni robniki postanejo ključni element oblikovanja vaše okolice!

Kako se vgradi PVC robnik?

Najenostavnejši način vgradnje PVC robnikov je z uporabo krampa ali motike rovnice. Začnemo z izkopom kanala, kjer nameravamo postaviti PVC robnike. Pri postavitvi robnikov si lahko pomagamo z železnimi palicami debeline 4-6 mm in dolžine 20-30 cm. Postavimo jih v linijo, nato pa jih fiksiramo z zabijanjem železnih palic v zemljo na vsakih 50-70 cm iz obeh strani. Nato ob strani zasujemo z izbranim materialom. Alternativno, lahko robnike postavimo v začrtano linijo in jo z obeh strani enostavno zasujemo z izbranim materialom.

Začrtano linijo najlažje ustvarimo s pomočjo vrvice, nato PVC robnike poravnamo po vrvici. Materiale, ki jih PVC robnik ločuje, nato z obeh strani potolčemo, da dobimo ravno linijo ali obliko, ki jo želimo, s tem pa tudi fiksiramo robnik. PVC robnike za vrt lahko vgradimo podobno kot betonske robnike, vendar z do 70% manj betona. Postavimo jih na izkopano površino in jih zabetoniramo v višini 3-4 cm in širini 5 cm iz obeh strani ali pa jih samo podpremo s tankimi železnimi ali lesenimi palicami. S tem dobimo oporo, višino in želeno obliko robnika, nato pa obe strani zasujemo z izbranim materialom.

Pri vgradnji za potke, dvorišča, obrobe okoli napuščev ali pohodnih površin, se PVC robniki vgrajujejo v višini zemlje, peska ali pod določenimi pogoji celo asfalta. To omogoča, da robnik ni viden, hkrati pa ločuje različne materiale in preprečuje njihovo mešanje. Pri izdelavi gredic in zelenjavnih vrtov pa lahko robnike dvignemo na poljubno višino glede na površino.

Dvignite nivo vaše okolice z elegantnimi PVC robniki!

Vaš vrt ni zgolj zbirka rastlin, ampak je izraz vaše individualnosti in skrbi za detajle. PVC robniki, ki jih predstavljamo, so funkcionalni elementi s katerimi lahko oblikujete svoj zunanji prostor v skladu z vašim edinstvenim stilom. Brezčasna eleganca, prilagodljivost in vzdržljivost naših PVC robnikov omogočajo, da vaš vrt postane ne le zelena oaza, temveč tudi platno za izražanje vaše kreativnosti. Raziskujte možnosti, ki jih ponuja naša ponudba PVC robnikov, in dovolite svojemu dvorišču, da postane pravo umetniško delo, ki bo navdušilo tako vas kot vaše goste.

 

 

 

 

Njiva.si priporoča naslednje izdelke

Ostali izdelki iz kategorije PVC robniki

Ocene uporabnikov

Tega izdelka ni še nihče ocenil. Bodi prvi!

Za oddajo ocene moraš biti prijavljen v spletno trgovino.

Nimate naročil.

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani