Dodaj v seznam za primerjavo

H. Čepasta Folija 400 1M x 20m / cena na tekoči meter

Na zalogi: DA
Dobavljivo: 1-2 dni
Ident: HA001
Črtna koda: 3830026951812
Bruto masa: 0,4500 kg

MALOPRODAJNA CENA: oglejte si jo
Maloprodajni kupci lahko vidite cene v spletni trgovini Vetisa. S klikom na povezavo boste preusmerjeni na izdelek s ceno v spletni trgovini Vetisa.

Splošno o Visoke grede in pripomočki:

Visoke grede: Inovativna rešitev za učinkovito in enostavno vrtnarjenje

V svetu vrtnarjenja so visoke grede postale simbol inovacije, saj združujejo praktičnost, ekološkost in enostavnost vzdrževanja. Njihove prednosti pred klasično pridelavo na vrtu so večplastne, zagotavljajo vrtnarska opravila brez sklanjanja, lažji nadzor mikroklime in hitreje ogreta tla. Primerna rešitev tako za tiste, ki se soočajo s pomanjkanjem primernega zemljišča, kot tudi za tiste, ki želijo izkoristiti prednosti visokih gred v smislu udobnejšega vrtnarjenja.

Prednosti visokih gred:

 • Vrtnarska opravila brez sklanjanja: Visoke grede omogočajo, da se vrtnarskim opravilom posvetite brez neprijetnega sklanjanja. To zmanjšuje obremenitev hrbtenice in olajša vzdrževanje vrta, kar je še posebej dobrodošlo za tiste z omejenimi sposobnostmi.
   
 • Lažji nadzor mikroklime: Zaradi svoje višine omogočajo lažji nadzor nad mikroklimo v gredi. Tako lahko prilagajate temperaturo, vlago in osvetlitev, kar je ključno za optimalno rast rastlin.
   
 • Prej ogreta tla: Zemlja v visokih gredah se hitreje ogreje, kar omogoča zgodnje sejanje in saditev ter posledično hitrejšo rast rastlin.
   
 • Primerna za slabo zemljo in omejeno zemljišče: Visoke grede so odlična rešitev v primerih, ko je zemlja slabe kakovosti ali pa nimamo na voljo dovolj zemljišča za klasičen vrt. Tako lahko brez težav vzgojimo bogat pridelek na omejenem prostoru.
   
 • Organski material za učinkovito segrevanje: Organski material, položen na vrhu gred, ob razgradnji sprošča toploto. Tako se prst hitreje segreje, kar je zlasti pomembno v hladnejših obdobjih ali na začetku sezone.
   

Priprava visoke grede:

Za optimalno delovanje visoke grede je pomembno, da jo ustrezno pripravimo:

 • Mreža proti voluharju: Na dno greda se postavi mreža proti voluharju, ki preprečuje vdor škodljivcev.
   
 • Čepasta folija za zaščito: Stranske površine grede zaščitimo s čepasto folijo, kar preprečuje erozijo in ohranja stabilnost greda.
   
 • Drenažni del z vejami in sekanci: Spodnji del greda napolnimo z vejami in sekanci za dobro drenažo.
   
 • Plast organskega materiala in komposta: Sledi plast zemlje, prekrita z organskim materialom (slama, listje, miskantus) in kompostom za hranjenje rastlin.
   
 • Vrhunski substrat za vrtnarjenje: Za zgornji sloj uporabimo kakovostno zemljo, kot je Vetisa - Visoke grede in vrt substrat, ki zagotavlja idealne pogoje za rast rastlin.

Visoke grede niso le vrtnarsko orodje; so simbol trajnostnega in pametnega pristopa k vrtnarjenju. Z enostavno vzdrževanje, nadzorom mikroklime in visoko produktivnostjo so nepogrešljive za vsakega strastnega vrtnarja, ki si želi optimalno izkoristiti svoj prostor na vrtu.

 

 

 

Njiva.si priporoča naslednje izdelke

Uporabniki, ki so kupili ta izdelek so tudi kupili

Ostali izdelki iz kategorije Visoke grede in pripomočki

Ocene uporabnikov

Tega izdelka ni še nihče ocenil. Bodi prvi!

Za oddajo ocene moraš biti prijavljen v spletno trgovino.

Nimate naročil.

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani