Prihranite vodo, izboljšajte rast in ekonomično upravljajte z vašim vrtom!

V svetu nenehnih izzivov pri varčevanju z naravnimi viri, je namakanje postalo ključna točka v skrbi za naše vrtove. Kapljični namakalni sistemi, še posebej večletni, predstavljajo inovativno rešitev, ki ne le optimizira oskrbo z vodo, ampak tudi prinaša obilo koristi za rastline in pridelovalce. Raziščimo ključne vidike večletnega kapljičnega namakanja, poudarili njegove prednosti ter delili nasvete za izbiro in vzdrževanje sistema.

Cev za kapljično namakanje – Večletna naložba za vaš vrt!

  • Sistemska struktura: Ključna komponenta večletnega kapljičnega sistema je kapljična namakalna cev. Ta cev vključuje vgrajene kapljače, ki enakomerno oddajajo vodo s hitrostjo 2 litra na uro. To omogoča natančno in ciljano oskrbo rastlin s potrebno vlago, kar je ključno za njihovo zdravje in uspešno rast.
  • Prihranek vode do 80%: Kapljični namakalni sistemi so znani po svoji učinkovitosti pri porabi vode. Z uporabo teh sistemov lahko prihranite do 80% vode v primerjavi s tradicionalnimi metodami namakanja, kar ne le koristi okolju, temveč tudi zmanjšuje stroške.
  • Ekonomično pridelovanje: Poleg koristi za rastline, je kapljično namakanje ekonomično prijazno tudi za pridelovalce. Sistem omogoča racionalno porabo vode, kar vodi v zmanjšanje stroškov in povečanje donosa pridelka.

 

Priporočilo za uporabo in vzdrževanje

  • Filter: Pri namakanju iz cisterne (deževnice), je skoraj nujno potrebna uporaba mrežnega filtra. Filtracija preprečuje zamašitve kapljačev in zagotavlja neprekinjen pretok vode.
     
  • Regulator tlaka: Pri namakanju iz vodovoda, se priporoča uporaba regulatorja tlaka. Ta zmanjšuje tlak v cevi in zagotavlja enakomeren pretok vode. Prav tako tudi podaljša življenjsko dobo cevi.
     
  • Klin, opornik za pritrditev cevi: Kljub vsem prednostim večletnega kapljičnega namakanja je pomembno poudariti tudi pravilno pritrditev cevi z oporniki. To ni le estetski vidik, temveč ključen korak za zagotavljanje stabilnosti sistema. Pritrditev preprečuje opletanje cevi in zagotavlja ravne linije, kar je še posebej pomembno na večjih površinah.
     
  • Priprava na zimo:  Da bi podaljšali življenjsko dobo vašega večletnega kapljičnega namakalnega sistema, je smiselno sistem pospraviti pred zimo. Hladni zimski meseci lahko povzročijo poškodbe, kot so zamrzovanje cevi, kar lahko vodi do razpok in zmanjšanja učinkovitosti sistema.

 

Investiranje v večletni kapljični namakalni sistem ni le korak k trajnostnemu upravljanju z vodo, ampak tudi ključ do zdravega in bujnega vrta. S prihrankom vode, prilagodljivostjo sistema ter ekonomično prijaznostjo do pridelovalcev, kapljično namakanje postaja nepogrešljiv del sodobnega vrtnarjenja. Izberite različico cevi z optimalnim razmikom med kapljači, uporabite filtre in regulatorje tlaka ter uživajte v obilju pridelka, ki ga prinaša večletni kapljični namakalni sistem.

Vsi priključki se lahko kupijo posamezno, ali pa lahko kupite namakalne komplete.

Če želite namakati večje površine ali namakanje brez tlaka pa imamo na voljo tudi namakalne trakove.

 

Prejšnja stran | 1 | Naslednja stran
1
PP-Pipa_16x16.jpg

Priključki za namakalni sistem

Dobavljivo: Preveri točno dobavljivost - pošlji nam e-mail
Ocena:
Dodaj v seznam za primerjavo
2
kapljicna-cev-namakanje.jpg

Cevi za namakalni sistem

Dobavljivo: Preveri točno dobavljivost - pošlji nam e-mail
Ocena:
Dodaj v seznam za primerjavo
Prejšnja stran | 1 | Naslednja stran
Nimate naročil.

Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani